Μενού
"Για τη γυναίκα"

«Και σκέφτηκαν οι σοφοί του κόσμου και είπαν πως μία από τις μέρες του χρόνου πρέπει να την αφιερώσουν στη γυναίκα.

Στη γυναίκα που γεννιέται κόρη, αδελφή, μάνα, φίλη, σπουδάζουσα, εργαζόμενη, επαναστάτρια, φεμινίστρια, νοικοκυρά, αληθινή, ευαίσθητη, τρυφερή, γλυκομίλητη, ώριμη, έξυπνη, τολμηρή, ηρωίδα και εορτάζουσα.

Μπορεί μια γυναίκα να ειναι όλα αυτά;

Μπορεί να είναι και αυτά και άλλα πολλά ακόμα.

Και γίνεται όλα αυτά που χαρακτηρίζουν μια γυναίκα, να είναι όλα τους καλά;

Καθώς τα χρόνια περνούν γράφοντας και διαβάζοντας, συνήθειο έγινε να στέκομαι

στα καλά και στα όμορφα να ξαποσταίνω.

Γιατί όπως λέει και ο Ντοστογέφσκι αυτά είναι που θα σώσουν τον κόσμο.

Και σήμερα, γράφοντας για την ημέρα, λόγια λίγα και φτωχά, σε τούτα επιθυμώ να σταθώ…

στα καλά των γυναικών.

Όχι μόνο,γιατί είμαι γυναίκα αλλά και γιατί εκεί στάθηκε και ο Χριστός,όταν έγινε άνθρωπος και συναναστράφηκε την πόρνη και συνομίλησε με τη Σαμαρείτιδα.

Στα « κρείττονα» και όχι στα «φαύλα».

Και έγινε ο πρώτος των πρώτων που εξύψωσε αληθινά και θαρραλέα τη γυναίκα, δίνοντάς της θέση, ισότιμη δίπλα στον άντρα, σε μια εποχή, όπου εκείνη είχε θέση ίδια με των δούλων, αφού σύμφωνα με το ρωμαϊκό δίκαιο ήταν και οι δυο…res… άψυχο πράγμα.

          

Και δέχεται ο Θεάνθρωπος, μια απλή και ταπεινή κόρη, την Παναγία μας ως μητέρα και πολλές γυναίκες ως αφοσιωμένες μαθήτριες και τις εμπνέει και γίνονται όλες μαζί, οι τολμηρές και άφοβες μυροφόρες, που ευαγγελίστηκαν το αναστάσιμο μήνυμα.

Κι ύστερα συναντάμε τις γυναίκες διακόνισσες και συνεργάτιδες των Αποστόλων ενώ στη μακρόχρονη πορεία της Ορθοδοξίας, συναντάμε μυριάδες γυναικεία πρόσωπα, στεφανωμένα.

Η Αγία Λυδία γίνεται η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή μετά το κήρυγμα του Απ. Παύλου ενώ η Νόνα, η Εμμελεια, η Ανθούσα, η Μόνικα, είναι μόνο μερικές από εκείνες τις ευλαβείς γυναίκες που γαλούχησαν σπουδαίους άνδρες και Άγιους Πατέρες.

Η Αικατερίνα η σοφή, η Μακρίνα, η Αγία Νίνα αλλά και η Φιλοθέη η Αθηναία, η Ισαπόστολος Ολγα, η Αγία Μαρίνα και η Αγία Μαρκέλλα η Χιοπολίτιδα και όχι μόνο, μας εμπνέουν στη δικαιοσύνη, στην κατανόηση, στην προσφορά, στην αγάπη αλλά και στη θυσία.

 Μοναδική η κάθε γυναίκα και προικισμένη με αξία ανεκτίμητη , με παρουσία δυναμική και γοητευτική αλλά και καταλυτική.

 

Μοναδική η κάθε γυναίκα με μια μοναδική αποστολή, που όταν διανθίζεται από την ήσυχη και εύοσμη ταπείνωση γίνεται ταξίδι ποιητικό!

Χρόνια πολλά και φωτισμένα και πολύ αγαπημένα!