Μενού
Κέρασμα για φοντανιέρα

 Η πιο ωραία εποχή, ο πιο ωραίος μήνας, οι πιο ωραίες μέρες. Γιορτές, ευχές, κεράσματα, γλυκαμένα λόγια και ζεστά βλέμματα. Με έπιασε και μια νοσταλγία το μεσημέρι και γύρισα πίσω στον χρόνο, στη γιορτή του θείου μου του Νίκου. Τότε που ξεκινούσε η θεία η Αλέκα με τη μαγική φοντανιέρα, συνέχιζε με το λικέρ κι ύστερα με το γλυκό. Κι όταν όλοι γλυκαινόμαστε, καθόμαστε στο τραπέζι το γιορτινό για να τιμήσουμε τον εορτάζοντα. Οι πλανόδιοι οργανοπαίχτες που έβλεπαν φώτα γιορτής στο σπίτι στέκονταν από κάτω κι έπαιζαν σε σκοπούς χαρούμενους. Και τότε η θεία η Αλέκα άνοιγε την εξώθυρα και τους φώναζε πάνω για να γίνει η γιορτή του θείου του Νίκου,ένα πανηγύρι σωστό.

Με αυτές τις μνήμες της αγάπης μεγάλωσαν οι καρδιές μας και με αυτές έπιασα να φτιάξω το μεσημέρι ένα κέρασμα για τον Άι Νικόλα κι όλους εκείνους που άνοιξαν στο χθες και στο σήμερα τα σπίτια και τις καρδιές τους τούτες τις μέρες τις γιορτινές και μοιράστηκαν μαζί μας την αγάπη.

Συνταγή

Σοκολατάκια με καρύδια καραμελωμένα

150 γραμ.καρύδι

200 γραμ.ζάχαρη

60 γραμ. νερό

300 γραμ. μαύρη σοκολάτα

Καραμελώνουμε, με τη ζάχαρη και το νερό, τα καρύδια.

Απλώνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα.

Όταν κρυώσει το σπάμε σε κομμάτια μικρά και ακανόνιστα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι.

Βουτάμε ένα-ένα καρύδι στη σοκολάτα, έτσι που να τυλιχτεί καλά σε αυτήν και τοποθετούμε ξανά σε λαδόκολλα κι όταν κρυώσουν στη φοντανιέρα.